Ons Bedrijf

Bronsema Transport wij zijn uw vertrouwde transporteur!

Wij bestaan al meer dan 75 jaar!

In 1945 zijn de broers Jan en Tedo Bronsema aan de Groningerstreek in Stroobos begonnen met Bronsema Transport. Jan reed met de stenenwagen en broer Tedo reed met een kipper. Het wagenpark werd al gauw uitgebreid tot 9 wagens en er werkten chauffeurs uit omliggende dorpen. Bronsema Transport was in die tijd de vaste vervoerder voor steenfabriek Schuilenga en voor timmerfabriek uit Buitenpost. In 1990 nam Jakob Bronsema het bedrijf van vader Tedo en ome Jan over. Nog altijd is Jakob dagelijks te vinden op het bedrijf en rijd hij mee.

Inmiddels word ons bedrijf gerund door de 3e generatie Menno Bronsema. Ons wagenpark bestaat uit 6 wagens en word er dagelijks gewerkt met vaste charters. Onder andere broers Klaas en Tedo Bronsema rijden als vaste charter voor ons. We zijn trots dat we met elkaar dit kunnen doen!

Wij zijn inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdig transportbedrijf. Met onze steentrailers zijn wij gespecialiseerd in het vervoeren van diverse soorten steen. Wij hebben een afdeling speciaal transport welke inzetbaar is met een dieplader, hiermee kunnen wij breedte en lengte transport verrichten. Daarnaast zijn wij actief in de wegenbouw. Wij beschikken over diverse trailers waar wij breed inzetbaar mee zijn. Kortom wij zijn een vertrouwd adres voor al uw transport!

Naast het transport hebben wij een eigen steenhandel waar u terecht  kan voor uw ruwe bouwmaterialen. Wij hebben veel op voorraad staan. Wij bekijken met u graag de mogelijkheden voor uw project! Kom gerust langs op Miedweg 15A te Stroobos.